Valentínska výzva: 1.deň!

14.02.2022 05:00

Valentínska výzva začína úlohou, ktorá sa týka 1.princípu spokojného manželstva/ partnerského vzťahu podľa psychológa Johna M. Gottmana a Nan Silver (2015). Prvý princíp hovorí o tom, že vo vzťahu je dôležité rozširovať svoje mapy lásky! Mapy lásky sú akýmsi dôkazom toho, ako dobre sa manželia/partneri poznajú. Páry, ktoré majú podrobné mapy lásky, dokážu lepšie pochopiť toho druhého a sú ďaleko lepšie pripravení čeliť náročným a konfliktným situáciám ako iné páry, ktorých mapa lásky nie je dostatočne rozvinutá. 

 

Úloha na 1.deň výzvy: Rozširujte svoje mapy lásky! 

Vyberte si z nasledujúcich možností podľa toho, ktorá Vám viac vyhovuje:

1.možnosť: Vyhradťe si čas na rozhovor s partnerom/partnerkou na lepšie spoznanie. Opýtajte sa ho/jej napr.: Čo pekného si dnes zažil/a? Čo si na mne najviac vážiš? Ako sa ti aktuálne páči v práci? Čo najzaujímavejšie sa momentálne deje v tvojom živote? Myslíš, že si sa v niečom zmenil/a za posledný rok? Čím to je?

Otázky sa môžu týkať rôznych oblastí - vášho vzťahu, vašich detí, priateľov, práce, domácnosti, životných cieľov, záľub atď. Výber otázok je na vás! 

2.možnosť: Vyplňte s partnerom/partnerkou dotazník pomocou ktorého zistíte ako ste na tom s mapou Vašej lásky. Dotazník nájdete na: https://ovztahoch-sk.webnode.sk/products/mapa-lasky-aka-je-ta-vasa/